Banner 980x90

Alūksnes pašvaldība gatava sākt jauno mācību gadu

Lai gan Alūksnes novada pašvaldībā nav pabalsta mācību līdzekļu iegādei, tā atbalsta skološanos, piešķirot izglītības iestādēm finansējumu ēdināšanai, braukšanas izdevumiem, mācību līdzekļu iegādei, kā arī mācību ekskursijām, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Papildus līdzekļiem, kas saistīti ar izglītības iestāžu uzturēšanu, pašvaldības budžetā tiek paredzēts finansējums ēdināšanas maksas atvieglojumiem izglītojamajiem pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs - pirmsskolas obligātās izglītības un vispārizglītojošo izglītības iestāžu 3.-12.klašu skolēniem.

Alūksnes pašvaldība sedz arī braukšanas izdevumus - no budžeta katrai teritorijai (pagastiem un pilsētai) pēc faktiskajiem datiem tiek apmaksāti novadā deklarēto skolēnu braukšanas izdevumi saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem.

Izglītības iestādēm no pašvaldības budžeta šī gada budžetos ir atvēlēta arī summa mācību grāmatu un mācību līdzekļu iegādei - 20 eiro katram skolēnam. Tāpat ir atvēlēti līdzekļi izglītības iestādēm mācību ekskursijām - seši eiro vienam skolēnam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)