Banner 980x90

Alūksnes pašvaldība aicina izteikt viedokļus par novada izglītības attīstības programmas projektu

Līdz 1.februārim ikvienu Alūksnes novada iedzīvotāju pašvaldība aicina izteikt viedokli par izstrādāto novada izglītības attīstības programmas 2016.-2020.gadam projektu, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Alūksnes novada pašvaldības darba grupa, kuras sastāvā ir domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS), priekšsēdētāja vietnieks un Sociālās, izglītības un kultūras komitejas priekšsēdētājs Aivars Fomins, deputāte Elita Laiva un Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča, aizvadītajā gadā veikusi lielu darbu, izstrādājot Alūksnes novada izglītības attīstības programmas 2016.-2020. gadam projektu un rīcības plānu.

Programmas projekta izstrādes laikā darba grupa apmeklēja katru novada izglītības iestādi, vairākkārt tikās ar tās vadību, pedagogiem, iestādes padomi, pagastu pārvalžu vadību, uzklausīja izglītības iestāžu skatījumu uz to attīstības iespējām. Izstrādājot dokumentu, ņemti vērā Alūksnes novada attīstības programmas 2011.-2017.gadam rīcības plānā iekļautie īstenojamie un plānotie mērķi, uzdevumi un sasniedzamie rezultāti, izglītības iestāžu dati par izglītības programmām, mācību procesa nodrošināšanu, veiktajām investīcijām un projektiem, kā arī dati par skolēnu skaitu, pedagoģisko darbinieku likmēm un skaitu. Ar dokumentu dažādās tā izstrādes stadijās ir iepazinušies izglītības iestāžu vadītāji, un programma papildināta ar pirmsskolu vadītāju, skolu direktoru, novada pārvalžu vadītāju un speciālistu priekšlikumiem, izglītības iestāžu vecāku un pedagogu viedokļiem.

Rīcības plāns definē izglītības attīstības programmas mērķi - nodrošināt pieejamu kvalitatīvu visu pakāpju izglītību iedzīvotājiem mūža garumā, kā arī nosaka jomas nākotnes vīziju novadā: vispusīga, attīstoša, atbalstoša, ilgtspējīga, kvalitatīva un uz savstarpējo sapratni veidota izglītības vide tiek nodrošināta ikvienam Alūksnes novada izglītojamajam, pieaugušo izglītības iespēju paplašināšana un mūžizglītībai motivētas sabiedrības veidošana veiksmīgai novada attīstībai. Plāns arī nosaka izglītības jomas sasniedzamās pamatvērtības gan izglītojamo un pedagogu auditorijā, gan starp izglītojamo vecākiem un sabiedrībā.

Rīcības plāns sastāv no trīs galvenajiem blokiem - izglītības vide, indivīdu kompetences un efektīva pārvaldība, kas sadalīti vairākos atsevišķos rīcības virzienos. Viens no tiem saistīts ar izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu novadā un paredz kritērijus, kas ņemami vērā, lai novadā veidotu optimālu izglītības iestāžu tīklu. Kritēriji definē nosacījumus, kādos pirmsskolas vecuma bērniem un 1. līdz 6.klases skolēniem izglītības iestādes atradīsies iespējami tuvu viņu dzīvesvietai. Rīcības plānā noteikti arī kritēriji, ar kādiem pamatskola var tikt reorganizēta par sākumskolu no nākamā un aiznākamā mācību gada.

Tā kā dokuments vēl ir izstrādes procesā, pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt savus viedokļus par to. Izglītības attīstības programmas projekts un rīcības plāns pieejami pašvaldības mājaslapas "www.aluksne.lv" sadaļā "Sabiedrība/Sabiedrības līdzdalība". Pašvaldība lūdz viedokļus nosūtīt brīvā formā uz e-pasta adresi "izgl.parvalde@aluksne.lv" līdz 1.februārim.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)