Banner 980x90

Alūksnes novadā tuvāko gadu laikā tiks reorganizētas divas skolas

Valmiera, 20.sept., LETA. Alūksnes novadā divas skolas gaida reorganizācija, aģentūra LETA noskaidroja pie pašvaldības priekšsēdētāja Artura Dukuļa (ZZS).

Jau šogad ir slēgta Mālupes pamatskola, bet tuvāko gadu laikā paredzēts reorganizēt Liepnas vidusskolu un Ilzenes pamatskolu.

Liepnas vidusskolā šogad netika atvērta 10.klase. Kad pašreizējā 11.klase ar astoņiem skolēniem absolvēs skolu, Liepnas vidusskola pārtaps par pamatskolu. Kopā ar 12.klasi, kuru apmeklē četri skolēni, šobrīd vidusskolas posmā tur mācās 12 jaunieši.

Šogad pēdējo gadu pastāv Ilzenes pamatskola. Nākamgad skola tiks slēgta, un Dukulis stāsta, ka plānots, ka bērni varētu mācīties vai nu Alūksnē, vai arī Strautiņu pamatskolā, taču uzsver, ka izvēle par savu bērnu turpmāko mācību iestādi tomēr paliek vecāku ziņā.

Pašvaldība gan saglabās Jaunlaicenes sākumskolu, ko šobrīd apmeklē 19 bērni, jo skolā tiek īstenots arī pirmsskolas posms, kuru apmeklē vēl piecus un sešus gadus veci 19 bērni, tātad skolā kopumā ir 38 bērni, stāsta Dukulis.

Dukulis nekomentēja, vai arī citas pašvaldības skolas varētu tikt reorganizētas, taču norādīja, ka tas ir atkarīgs gan no bērnu skaita pašvaldībā, gan no tā, kur viņu vecāki izlemj sūtīt savas atvases mācīties. Tā ir vecāku izvēle, kurā skolā mācīties viņu bērniem, bet pašvaldības uzdevums ir rūpēties par skolēnu nokļūšanu skolā, ko tā arī dara, stāsta priekšsēdētājs. Viņš norāda, ka šobrīd vairāk kā 130 alūksniešu jauniešu mācās ārpus novada, savukārt vairāk kā 110 skolēni no citiem novadiem izlēmuši par labu mācībām Alūksnes pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)