Banner 980x90

Alūksnes novadā Saulgriežus sagaidīs ar saules sasaukšanas rituālu

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Otrdien, 21.jūnijā plkst.4.15 divās vietās Alūksnes novadā – Alūksnē un Jaunlaicenē – iedzīvotāji aicināti piedalīties saules saukšanas rituālā, sagaidot vasaras Saulgriežus, pilsētas informācijas portāls Aluksne24.lv uzzināja Alūksnes novada pašvaldībā.

Jaunlaicenē Uguns un Saules godināšanas rituāls notiks pie Pilsdambīša. Piedalīties aicināti visi interesenti, lai kopā ar folkloras kopu "Putnis" caur uguni, gaisu, zemi un ūdeni, godinot sauli, veiktu attīrīšanās un svētības rituālu. Ar dziesmām, ziedošanu Ugunij, Zemei, Saulei, mazgāšanos "sudraba" rasā ikviens potenciālais apmeklētājs gūs to neatkārtojamo maģisko sajūtu, kura ir izdzīvojama tikai Vasaras Saulgriežu rītā.

Savukārt "Saules saukšana" - desmitais vasaras Saulgriežu rīts notiks peldvietā "Vējiņi" kopā ar Ziemeru pagasta folkloras kopu.

Pasākumā ar dziesmām, dejām un rotaļām notiks rīta saules "modināšana" no ezera dzīlēm, pērnā gada Jāņu vainagu dedzināšana un jaunu vainagu pīšana. Katrs varēs izgatavot savu spēka amuletu ar latvju Spēka zīmi tajā, ielīgot Līgo svētkus un uzņemt dabas spēku un enerģiju visam gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)