Banner 980x90

Alūksnes novada pašvaldībai šobrīd nedraud sods par mazuta noplūdes pieļaušanu

Valmiera, 18.apr., LETA. Alūksnes novada pašvaldībai nedraud sods par mazuta noplūdi no katlu mājas Mālupes pagastā, ja pašvaldība attiecīgi strādās pie seku novēršanas, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts vides dienesta (VVD) Madonas reģionālās vides pārvaldes direktors Jevģenijs Sobko.

Pašvaldība pati esot pamanījusi piesārņojumu un uzsākusi darbus pie tā novēršanas. Tātad šobrīd lielākais sods ir pašu seku novēršana un to izmaksas, izteicās Sobko.

Katlu māja atrodas Alūksnes novada pašvaldības pārziņā, taču rezervuāri, no kuriem izplūdis mazuts, kas savulaik izmantots kā kurināmais, neesot tikuši izmantoti, kopš deviņdesmitajiem gadiem, norāda Alūksnes novada pašvaldībā.

Jau ziņots, ka 13.aprīļa Alūksnes novada domes ārkārtas sēdē tika lemts lūgt atbalstu piesārņojuma seku likvidēšanai no finansējumu no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM).

Kopējās posta novēršanas izmaksas lēstas 41 600 eiro apmērā, un no VARAM līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem plānots iegūt 70% no šīs summas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)