Banner 980x90

Alūksnes novada Ērmaņu muižā norisināsies "Danču etnonakts 2016"

Foto: Aluksne24.lv
Foto: Aluksne24.lv
Sestdien, 23.jūlijā, Alūksnes novada Malienas pagasta Ērmaņu muižā norisināsies "Danču etnonakts 2016", aģentūru LETA informēja biedrības "Ērmaņu muiža" projektu vadītāja Inga Prauliņa.

Pasākuma dalībnieku pulcēšanās sāksies plkst.17.00. Arī šogad uz pasākumu ieradīsies ceptuves "Donas" saimniece Ilze Briede ar pašcepto rupjmaizi un gardiem pavalgiem. Pasākumā varēs pagaršot gan kaņepju sviestu, gan biezpienu ar zaļumiem, kā arī būs iespējams iegādāties biedrības "Ērmaņu muiža" izdoto grāmatu "Muižas zupas", kurā apkopotas 1795.gada pirmās latviešu valodā izdotās pavārgrāmatas zupu receptes.

No plkst.18.00 sāks darboties Brīvā skatuve. Ikviens būs aicināts nospēlēt vienu, divas dziesmas vai dejas no savas ģimenes etniskā mantojuma. Dziesmas var būt jebkurā valodā, bez prasmju un spēju ierobežojuma. Dodoties uz pasākumu, cilvēki aicināti uzvilkt svētku vai ikdienas tautastērpu un izbaudīt Etnonakti.

Plkst.19.00 uz skatuves kāps grupa "Garataka", mācot jaunajiem un enerģiskajiem tradicionālās tautas rotaļas, bet stundu vēlāk sāksies danči: spēlēs grupa "Lata Donga", deju soļus un rakstus ierādīs grupa "Garataka".

Danču etnonakti atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Vidzemes plānošanas reģions.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)