Banner 980x90

Alūksnes mērs: Aizvien nav pilnīgas pārliecības, ka pilsētā paliks RPIVA filiāle

Valmiera, 21. febr., LETA. Aizvien nav pilnīgas pārliecības, ka pilsētā tiks saglabāta Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) filiāle, aģentūrai LETA pauda Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Arturs Dukulis (ZZS).

Dukulis norādīja, ka 2019.gadā gaidāma augstākās izglītības programmu akreditācija, un izteica bažas, ka to laikā var tikt izvirzītas prasības, ko filiāles nespēs piepildīt, tādējādi tās nākšoties slēgt un "vainīga būs pati filiāle".

Tiekoties ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Universitātes (LU) pārstāvjiem, Dukulis pieprasījis stingrākas garantijas filiāļu pastāvēšanai arī pēc 2020.gada, taču tādas neesot saņēmis.

"Zinot iepriekšējo pieredzi, kāda ir universitātes attieksme pret filiālēm, man nav ticības. Kādreiz universitātei bija filiāles, bet tās nolikvidēja, lai glābtu lielo. Rezultāts tāds, ka filiāļu nav, un plāns, ka vienkārši pieņem kaut kādu puspolitisku lēmumu, ka apsolīs, ka filiāles būs, es tam personīgi neticu," teica Dukulis.

Viņš norādīja, ka pilsēta ir paudusi savu nostāju, un šobrīd jautājums ir par to, vai tas tiks uzklausīts.

Tas, kā šobrīd filiāle darbojas RPIVA sastāvā, Dukuli pilnībā apmierina. Viņš sacīja, ka vija izveidojušies labi kontakti un plāni nākotnei, ko akadēmijas slēgšana esot izjaukusi. Alūksnes dome līdz šim nav sastrādājusies ar LU, tāpēc ir grūti prognozēt, kas varētu notikt nākotnē, piebilda Dukulis.

Kā ziņots, IZM ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā norāda ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

IZM solījusi, ka visas astoņas RPIVA reģionālās filiāles tiks saglabātas un visi pasniedzēji pāries uz darbu LU.

Augstākās izglītības padome vakar vienojās par pozīciju RPIVA reorganizācijas jautājumā, nolemjot neiebilst pret akadēmijas reorganizācijas procesa turpināšanu. Tikmēr Latvijas Studentu apvienība vienojusies neatbalstīt augstskolas likvidāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)