Banner 980x90

Alūksnes ezerā pirmo reizi Latvijā notiks Pasaules čempionāts "Formula Future"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No piektdienas, 1.jūlija līdz svētdienai, 3.jūlijam Alūksnes ezers pirmo reizi kļūs par mājvietu starptautiskām ūdens motosporta sacensībām – Pasaules čempionātam "Formula Future", kurās piedalīsies ap 70 jaunie sportisti vecumā no astoņiem līdz 18 gadiem, pilsētas informācijas portāls Aluksne24.lv uzzināja Alūksnes novada pašvaldībā.

Pasaules čempionāts "Formula Future", kurā piecās klasēs piedalās puiši un meitenes vecumā no 8 līdz 18 gadiem, mūsu reģionā notiks pirmo reizi. Latvijā "Formula Future" sāka attīstīt 2007. gadā. Mūsu valsts pārstāvji šādās sacensībās pirmo reizi piedalījās 2012.gadā un aizvadītajā gadā izcīnīja Pasaules čempionāta sudraba medaļu. Sacensību rīkošana Latvijā būs jauna pieredze gan Latvijas Ūdens motosporta federācijai, gan Alūksnes novada pašvaldībai, - uzsver federācijas prezidents Atis Slakteris.

Atgādināsim, ka Alūksnē jau ilgstoši ir izkoptas ūdens motosporta tradīcijas un ik vasaru Alūksnes ezerā notiek starptautiskas ūdens motosporta sacensības. Aizvadītajā gadā te pirmo reizi norisinājās astoņu stundu izturības brauciens.

No pieaugušo sacensībām "Formula Future" atšķiras ar to, ka sacensības nenotiek tik daudz individuālā, cik komandu konkurencē, un valstu dalībnieki startē ar vienu un to pašu rīkotāju piedāvāto tehniku un aprīkojumu. Atšķirīgas ir arī laivas, ar ko savas prasmes demonstrē jaunieši – tās ir no gumijas ar piekaramo motoru.

Plānots, ka sacensības un nometne Alūksnē pulcēs ap 70 jaunos sportistus. Dalībnieku vidū būs pa desmit sportistiem no tādām valstīm kā Latvija, Vācija, Čehija un Krievija, deviņi no Portugāles, astoņi no Polijas un pa 3 dalībniekiem no Lietuvas, Igaunijas un Slovākijas. Iespējams, ka sacensībās piedalīsies arī komandas no Itālijas, Ungārijas un Beļģijas.

Komandas sacensību norises vietā ieradīsies jau trešdien, 29.jūnijā. Ceturtdien, 30. jūnijā notiks treniņbraucieni, savukārt sacensības - no 1. līdz 3.jūlijam. Piektdien, 1.jūlijā sacensības notiks no plkst.9.30 līdz plkst.18.00. Šajā laikā jaunie sportisti rādīs savas prasmes dažādos manevrēšanas vingrinājumos, savukārt 2.jūlijā tai pašā laikā – paralēlajā slalomā. Svētdien, 3.jūlijā plkst.10.00 sāksies pusfināla un fināla sacensības, kurās jaunieši sacentīsies gan manevrēšanā, gan paralēlā slalomā. Jāpiebilst, ka jaunie sportisti ne tikai sacenšas dažādās braukšanas prasmēs uz ūdens, bet apgūst arī noderīgas zināšanas par drošu atrašanos ūdenstilpņu tuvumā. Līdz ar to šī ir laba iespēja brīvā laika pavadīšanai bērniem un jauniešiem.

Sacensības notiks Alūksnes ezera "iekšezerā" teritorijā starp Pilssalu, tiltu un peldēšanas vietu "Vējiņš", ar startu no laipām Pilssalā. Turpat blakus atradīsies arī pasākuma dalībnieku nometne. Labākās sacensību vērošanas vietas skatītājiem būs no Pilssalas tilta un ezera krasta Alūksnes muižas parkā. Sacensību apmeklējums ir bez maksas. Pārējos ūdens transportlīdzekļu vadītājus vēršam uzmanību uz to, ka sacensību laikā būs zināmi pārvietošanās ierobežojumi.

Pasaules čempionātu "Formula Future" organizē Alūksnes novada pašvaldība, Latvijas Ūdens motosporta federācija un Alūksnes ūdens motosporta klubs "Nord Ost".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)