Banner 980x90

Alūksnē turpinās Ganību ielas pārbūve; tās laikā plānoti satiksmes ierobežojumi

Valmiera, 20.okt., LETA. Alūksnē šobrīd turpinās Ganību ielas pārbūve, tādēļ Alūksnes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt saprotošiem, jo būvdarbu laikā ir satiksmes ierobežojumi.

Kā aģentūru LETA informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, Ganību un Rūpniecības ielas pārbūve notiek Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projekta "Alūksnes pilsētas rūpnieciskās apbūves teritorijas attīstība 1. kārta" laikā. Saskaņā ar iepirkuma procedūras rezultātiem darbus objektā veic pilnsabiedrība "RERE VIDE 1".

Pašlaik būvuzņēmums demontē ietves un ielas segumu, kā arī apmales Ganību ielā. Tālākie darbi šajā ielā būs saistīti ar ierakuma izbūvi un ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi. Asfaltseguma ieklāšana Ganību ielā paredzēta nākamgad, ļaujot brauktuves šķembu segumam ziemas laikā nosēsties. Tuvāko divu nedēļu laikā plānots sākt būvdarbus arī Rūpniecības ielas atzarā, kas ved uz SIA "Alūksnes nami". Tāpat vēl šoruden plānots izbūvēt divas caurtekas Rūpniecības ielā. Šo darbu laikā Rūpniecības ielas konkrētie posmi būs īslaicīgi slēgti un būvuzņēmējs ar šai teritorijā esošajiem uzņēmumiem vienosies par piebraukšanas iespējām.

Projekta laikā paredzēta Ganību ielas pārbūve līdz Rūpniecības ielai un Rūpniecības ielas pārbūve posmos, kur tā vēl nav atjaunota. Darbi ietvers apakšzemes komunikāciju pārbūvi, ietves, brauktuves seguma pārbūvi. Turklāt Ganību ielā bez seguma atjaunošanas no jauna ierīkos ūdensvadu, sadzīves un lietusūdens kanalizāciju, bet Rūpniecības ielā - apgaismojumu, kā līdz šim tur nav bijis.

Būvdarbu laikā ir noteikti transportlīdzekļu kustības ierobežojumi, ko nosaka ceļa zīme "Braukt aizliegts". Pašvaldība aicina autovadītājus pārvietoties objekta teritorijā, ievērojot izvietotās ceļa zīmes. Satiksmes organizācijas shēma būvdarbu laikam ir publicēta pašvaldības mājaslapā "www.aluksne.lv".

LETA jau informēja, ka Alūksnes novada domes deputāti atbalstījuši lēmumu par projekta "Alūksnes pilsētas rūpnieciskās apbūves teritorijas attīstība 1.kārta" realizāciju. Projekta laikā plānota Rūpniecības un Ganību ielas pārbūve kopumā 1,49 kilometru garumā, kā arī jaunas industriālās teritorijas izbūve, ierīkojot industriālo laukumu 0,38 hektāru platībā un izbūvējot ēku komercdarbībai 998 kvadrātmetru platībā.

Projekta kopējās plānotās izmaksas veido 2,39 miljonus eiro, no kurām ERAF finansējums - 1,82 miljoni eiro, valsts budžeta dotācija pašvaldībām 0,11 miljoni eiro, bet Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējums 0,46 miljoni eiro.

Alūksnes novada pašvaldība no budžeta līdzekļiem segs vājstrāvas tīklu izbūvi, kas veidos 2213 eiro. Šīs izmaksas nepieciešamas būvniecības objektu pilnvērtīgai pabeigšanai, un tās netiks saistītas ar ERAF projektu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)