Banner 980x90

Alūksnē tiesās vīrieti par vardarbīgu apiešanos pret mazgadīgu audžudēlu un viņa māti

Ilustratīvs foto/ Foto: Aluksne24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Aluksne24.lv
Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par vardarbīgu apiešanos pret mazgadīgu audžudēlu un viņa māti.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, apsūdzība uzskata, ka pērnā gada oktobrī minētais vīrietis, būdams alkohola ietekmē, pārradās mājās, kur vērsa fizisku un psihisku vardarbību pret savu audžudēlu.

Apsūdzētais sācis necenzēti lamāt bērnu, bet pēc tam bērnam nodarījis miesas bojājumus, kas pēc sava rakstura pieskaitāmi maznozīmīgiem miesas bojājumiem. Ignorējot bērna klātbūtni, vīrietis tīši lietojis fizisku vardarbību arī pret savu sievu.

Cietušajiem nodarītas gan fiziskas, gan psihiskas ciešanas, uzsver apsūdzība.

Minētais vīrietis saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 174.panta otrās daļas, kas nosaka, ka par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to nepilngadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu un probācijas uzraudzību.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnes rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)