Banner 980x90

Alūksnē pašvaldība ar 8533 eiro līdzfinansēs deviņas bērnu un jauniešu vasaras nometnes

Rīga, 24.maijs, LETA. Šogad Alūksnes novada pašvaldības līdzfinansējumu 8533 eiro saņems deviņas bērnu un jauniešu vasaras nometnes, kurās kopumā varēs piedalīties 200 dalībnieku, aģentūru LETA informēja Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka.

Nometnes dalībniekiem jāmaksā arī dalības maksa.

Dienas nometne "Lote no izgudrotāju ciema", kurā varēs piedalīties 20 bērni vecumā no sešiem līdz deviņiem gadiem, notiks Alūksnes novada vidusskolā no 3.jūnija līdz 6.jūnijam. Nometnes dalībniekus ar literāro varoņu palīdzību paredzēts ieinteresēt lasīt grāmatas, domāt par veselīgu un drošu dzīvesveidu, izzināt tuvāko apkārtni, vērot dabā notiekošo. Tāpat nometnes gaitā notiks nodarbības ar medmāsu, policijas darbiniekiem, mākslinieci, būs Alūksnes ezera apskate sadarbībā ar aģentūru "ALJA", Balvu un Litenes muzeju apmeklējums, mākslinieciski radošas un sportiskas aktivitātes. Dalības maksa dalībniekam ir 30 eiro.

Dienas nometne "Pludmales volejbola skoliņa III" notiks no 17.jūnija līdz 21.jūnijam Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolā un Pilssalā. Tajā varēs piedalīties 30 dalībnieki no 12 līdz 18 gadiem. Kopā ar viespedagoģi Ingunu Minusu dalībnieki apgūs pludmales volejbola spēli, kā arī apmeklēs vēsturiski izglītojošu programmu Jaunlaicenes muzejā. Dalības maksa - 20 eiro.

Diennakts nometnē "Raibā nedēļa" varēs iesaistīties 30 bērni vecumā no astoņiem līdz 15 gadiem. Tā notiks Bejas pamatskolā no 17.jūnija līdz 21.jūnijam. Nometnes dalībnieki piedalīsies dažādās radošās darbnīcās un aktivitātes, pasākumos, iepazīsies ar Alūksnes kultūrvēsturiskajām vietām. Dalības maksa šajā nometnē būs 35 eiro.

Dienas nometne "Atklāj pasauli!" paredzēta 20 bērniem astoņu līdz 13 gadu vecumā. Tā notiks Liepnas tautas namā no 17.jūnija līdz 21.jūnijam. Dalībnieki tās laikā varēs papildināt un iegūt zināšanas un prasmes dažādos rokdarbos un apgūt pavārmākslas pamatus. Notiks sportiskas aktivitātes, pārgājiens, ekskursija uz Alūksni, apmeklējot dažādu arodu amatniekus, kā arī bērniem sniegs zināšanas un prasmes, kas noder atpūtā pie dabas, pārgājienos un citās dzīves situācijās. Dalības maksa nometnē būs 15 eiro.

Dienas nometnē "Amatam ir zelta pamats" Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzejā varēs piedalīties 20 bērni vecumā no desmit līdz 12 gadiem. Nometne notiks no 18.jūnija līdz 22.jūnijam. Dalībniekus iepazīstinās ar senajiem amatiem un to nozīmi no senatnes līdz mūsdienām, bērni varēs iepazīties ar aitkopību, vilnas iegūšanu un apstrādi, darboties ādas apstrādes darbnīcā. Ekskursijas dienā apmeklēs Druvienas latviskās dzīvesziņas centru, bānīša depo un saimniecību "Purenes". Dalības maksa būs 25 eiro.

Dienas nometnē "Ziķeri būvē un modelē" aicinās piedalīties 20 dalībniekus astoņu līdz deviņu gadu vecumā. Tā notiks multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "PaGalms" no 25.jūnija līdz 29.jūnijam. Bērni apgūs lego klucīšu daudzveidīgu pielietojumu dažādās aktivitātēs un dosies arī vienas dienas izbraukumā uz "Mazo brīnumzemi" Siguldā. Dalības maksa nometnē ir 30 eiro.

Alūksnes evaņģēliski luteriskās draudzes diennakts nometne "Ceļš (Krustpunkti)" notiks no 12.jūlija līdz 16.jūlijam. Tajā varēs piedalīties 20 jaunieši no 12 līdz 18 gadiem. Šogad nometnes dalībnieki kājām dosies gar jūru Hījumā salā un Hāpsalā Igaunijā. Nometnes laikā viņi pilnveidos praktiskās iemaņas kartes lietošanā, fotografēšanā, ēst gatavošanā, uzlabos saskarsmes prasmes un sadarbību grupās. Katrs dalībnieks darbosies grupā atbilstoši savām interesēm par dabu, vēsturi, komunikāciju un transportu, kultūru. Dalības maksa ir 69 eiro.

Dienas nometne "A-Eko" paredzēta 20 bērniem 10-11 gadu vecumā. Tā notiks multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "PaGalms" no 5.augusta līdz 9.augustam. Nometnes mērķis ir radīt skolēniem izpratni par cilvēka, dabas un vides savstarpējo mijiedarbību, cilvēka rīcības negatīvajām sekām. Notiks arī radošas un sportiskas aktivitātes un ekskursija uz Cēsīm. Dalības maksa - 30 eiro.

Dienas nometnē "Mazais pētnieks 2" varēs piedalīties 20 bērni 6-10 gadu vecumā. Nometne notiks Alūksnes novada vidusskolā no 19.augusta līdz 23.augustam. Iepazīstot dažādas vietas pilsētā un novadā, bērni veidos piederības sajūtu savam novadam, attīstīs savas radošas prasmes, apmeklēs Alūksnes muižas parku, Bībeles muzeju, Jaunlaicenes muižas muzeju, Opekalna baznīcu, dosies mazā pārgājienā pa Alūksni un ekskursijā uz Kalncempju pagasta Viktora Ķirpa Ates muzeju, Stāmerienu, Liteni, piedalīsies sporta dienā Pilssalā. Dalības maksa - 30 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)