Banner 980x90

Alūksnē notiks Vēsturisko ērģeļu svētku pirmais koncerts

Valmieram, 27.apr., LETA. 4.maijā plkst.15 Alūksnes luterāņu baznīcā ar Latvijas Nacionālās operas solista Krišjāņa Norveļa un ērģeļspēles meistares Ilonas Birģeles koncertu tiks atklāti pirmie Vēsturisko ērģeļu svētki "Latvija - ērģeļu zeme", kas atklās maz izzināto vēsturisko ērģeļu skanējumu dzīvā izpildījumā un stāstījumos, aģentūru LETA informēja Sabīne Branta.

Koncerta ievadlekcijā varēs dzirdēt ērģeļbūvētāja Jāņa Kalniņa stāstījumu par Latvijas vēsturiskajām ērģelēm un ērģeļkultūru Latvijā. Tiks stāstīts par latviešu ērģeļu būvētājiem, meistariem, skolotājiem un komponistiem, kuru daiļrade un mūžs ir veltīti Latvijas ērģeļmākslai. Svētku ietvaros varēs apskatīt Alūksnes mākslas skolas audzēkņu zīmējumu izstādi "Mana ērģeļu zeme".

Šis būs no 10 svētku koncertiem, kas notiks visā valsts teritorijā Latvijas valsts simtgades svinību programmas ietvaros.

Savukārt 9.maijā plkst.18 programma turpinās Ugāles luterāņu baznīcā, kur otrajā Vēsturisko ērģeļu svētku koncertā uzstāsies Ilze Grēvele (soprāns), Danutas Ločmeles (baroka čells) un Ilonas Birģele (ērģeles), kuras atskaņos J.S.Baha, G.F.Hendeļa, K.Šafrāta, K.F.E.Baha mūziku.

Tālāk Vēsturisko ērģeļu svētku koncerti notiks arī 28.jūnijā un 5.jūlijā Viļakā, 27.jūlijā Valmierā, 12.augustā Aizputē, 25. un 28.augustā Slokā, 9.septembrī Bauskā un 24.septembrī Zaļeniekos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)