Banner 980x90

Jau 11 reizi Alūksnē sportisti spiedīs svaru stieni

Šo sestdien, 8.oktobrī, plkst.11.00 Alūksnē, Pils ielā 21a, notiks Alūksnes novada atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma.

Šogad sacensībām paliek jau 11 gadi kopš Alūksnē pulcējas un sacenšas sportisti no visas Latvijas. Sacensībās gaidīti ir sportisti arī no kaimiņu un tālākiem novadiem, lai kopā sportiskā noskaņā pavadītu šo brīvdienu. Lai piedalītos sacensībās, nepieciešams pieteikt savu dalību līdz 6. oktobrim. To var ērti izdarīt "piedalies.sp.lv". Sacensību organizatori atgādina, ka no plkst.9.30 līdz plkst.10.30 notiks dalībnieku svēršanās, lai noteiktu svara kategoriju, kurā sportisti sacentīsies.

Alūksnes novada atklātais čempionāts notiks sešās grupās: sievietes, jaunieši (līdz 18 gadiem), juniori (līdz 23 gadiem), vīri (no 24 līdz 39 gadiem), seniori 1 ( virs 40 gadiem) un seniori 2 (virs 50 gadiem) vecuma grupās. Sacensības vienlaikus būs gan Latvijas Kausa izcīņas 16. posms, gan Vidzemes Reģiona Kausa 8.posms. Alūksnes novada čempionāts ir nozīmīgs, jo šogad pirmo reizi notika Pasaules čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma.

Čempionāts norisinājās Dienvidāfrikas Republikā no 15. līdz 21.maijam. Līdz ar jauno iespēju sportistiem sacensties pasaules mērogā tieši šajā sporta veidā arī Latvijai ir jāveido sava sportistu izlase. Alūksnē sportistu vidū svaru stieņa spiešana guļus bez ekipējuma ir pazīstama jau vairākus gadus. Sportisti cītīgi trenējās, lai sacenstos pašmāju sacensībās, gan arī lai piedalītos Latvijas mēroga čempionātos. Jau 10. decembrī Jelgavā notiks Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kur tiks veikta sportistu atlase nākamā gada starptautiskajām sacensībām. Sacensības Alūksnē būs lieliska iespēja sportistiem pārbaudīt savu spēku, iepazīties ar konkurentiem, kā arī uzklausīt tiesnešu ieteikumus un sagatavoties Latvijas čempionātam.

Alūksnes novada čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizē biedrība "Spēka Pasaule" sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Latvijas Pauerliftinga federāciju. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Izglītības un zinātnes ministrija, Latvijas augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmums "Rosība" un interneta veikals veikals.sp.lv/. Informāciju sagatavoja: Baiba Norberte Sabiedrisko attiecību speciāliste Latvijas Pauerliftinga federācija Biedrība Spēka Pasaule www.sp.lv, www.powerliftings.lv e-pasts: sab@sp.lv, mob.tālr.: +371 28 752 793 Papildu informācijai: Iveta Brikmane Sacensību direktore Mob. tālr.: +371 29 883 361 E-pasts: aluksne@sp.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)